Diensten

RIJKENS Staal- en Systeembouw bv kan u van dienst zijn bij het ontwerpen en het volledig of casco bouwen van bedrijfspanden, kantoorpanden, winkelpanden etc. De te bouwen objecten worden grotendeels door eigen monteurs gerealiseerd, echter de specifieke werkzaamheden, zoals heiwerk, dakdekkerswerk worden door ons uitbesteed aan deze specialisten.

Naast de bouw van nieuwe objecten kan RIJKENS Staal- en Systeembouw bv u ook van dienst zijn bij het restylen en/of upgraden van uw huidige pand.

RIJKENS Staal- en Systeembouw bv is tevens leverancier / producent van staalconstructies, diverse draagconstructies, frames, trappen, hekken en bordessen. Te denken valt aan constructies in zowel de utiliteitsbouw als de woningbouw. Ook leveringen rechtstreeks aan particulieren behoort tot de mogelijkheden.

Door de samenwerking met een aantal ingenieursbureaus kunnen de benodigde sterkteberekeningen worden vervaardigd. In de eigen constructiewerkplaats, van ca. 700 m² en een spuiterij van ca. 400 m², kan bijna elke staalconstructie worden vervaardigd en behandeld. Voor deze behandeling beschikken wij over een aantal mogelijkheden.

De montage van de diverse constructies wordt door onze eigen ervaren monteurs uitgevoerd met behulp van de vereiste hijs- en hefmiddelen. Voor de opdrachtgever is de mogelijkheid aanwezig deze montage ook in eigen beheer uit te voeren.

Voor het produceren van dragende staalconstructies is tegenwoordig een CE markering vereist. Bij de certificering van deze normering wordt gekeken of de kwaliteit van de materialen, de kennis van de medewerkers, de productiemiddelen en de locatie voldoende zijn om de kwaliteit van het product te kunnen waarborgen.

Voor de fabricage van dragende constructies volgens NEN-EN 1090-1 en ISO 3834-3, EXC 2, zijn wij gecertificeerd door: TÜV Nederland (TÜV Nederland is onderdeel van TÜV NORD GROUP).
tuv

Bedrijfspanden

U heeft een idee en wij denken dan met u verder en kunnen op basis van deze gedachten een volwaardig plan op papier zetten. Dit plan zal dan ter goedkeuring worden ingediend bij de Gemeente, inclusief de benodigde berekeningen.

Te denken valt aan bedrijfspanden voor de meest uiteenlopende bedrijfstakken, zoals garagebedrijven, productieruimten, magazijn- en opslagruimte, etc.

Kantoorpanden

Deze kantoorpanden zijn veelal een onderdeel van de bedrijfspanden, maar ook op zichzelf staand. Door samenwerking met installatiebedrijven beschikken wij over de expertise t.a.v. voorzieningen voor klimaatbeheersing, automatisering en beveiliging.

Winkelpanden

Ook winkelpanden kunnen een onderdeel vormen van de bedrijfspanden. Ook hier kan gebruik worden gemaakt van de expertise van installatiebedrijven.

Staalconstructies

De basis van alle constructies, groot of klein, is de sterkteberekening. Deze kan door de opdrachtgever worden aangeleverd, maar wordt veelal door ons verzorgd. Met deze berekeningen als basis, worden de werktekeningen van diverse staalconstructies, trappen, etc. uitgetekend in eigen beheer. De productie vindt plaats in de eigen constructiewerkplaats en nadien voorzien van een coating. Voor het spuiten beschikken wij over een eigen spuiterij. Ook is de mogelijkheid aanwezig andere coatings aan te brengen, zoals thermisch verzinken, poedercoatings, etc. Deze specifieke bewerkingen laten wij echter uitvoeren door de hierin gespecialiseerde bedrijven.

Restyling

Uw huidige pand bevindt zich op een geweldige locatie, maar het uiterlijk en de isolatiewaarde van “de schil ” is niet meer van deze tijd. De stookkosten zijn dan altijd weer een tegenvaller.

Er kan dan – in samenwerking met een Architecten buro – een nieuw uiterlijk aan het pand worden gegeven en tevens de isolatiewaarde van het pand worden verbeterd. Uiteraard met goedkeuring van de Gemeente. De investeringen in energiebesparende maatregelen en een verbeterd binnenklimaat kunnen zorgen voor waardestijging van het gebouw en lagere exploitatiekosten. Bovendien kan een fris, nieuw uiterlijk van een gebouw ervoor zorgen dat er nieuwe klanten, c.q. huurders worden aangetrokken.

Particuliere bouw

U bent zelf aan het bouwen geslagen en heeft daarvoor constructiewerk nodig of alleen een stalen balk of latei. Een staalconstructie kan kant en klaar worden geleverd en eventueel gemonteerd, maar wij kunnen ook de eventuele onderdelen als bouwpakket leveren. De opdrachtgever kan dan zelf de montage uitvoeren.

Overig

Daarnaast doen we tal van andere opdrachten. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het inkorten en plaatsen van een bestaande lichtreclame mast.